Berichten

Sun sun sun

Vitamine D

Winter. Nederland ligt te noordelijk om dan nog voldoende zonkracht op te vangen zodat je huid vitamine D kan aanmaken. En vitamine D is zoooooo belangrijk. We hebben het al nodig sinds onze voorouders, de vissen, ontelbare aeonen geleden de zeeën verlieten om een aan land te kijken. Het speelt een rol in onze calciumhuishouding, onze energiehuishouding, onze afweer. Snif.

En in de winter krijg je er dus op natuurlijke wijze niets van binnen. Nou hebben we allemaal vitamine D opgespaard in de zomer. Want onze lichamen kunnen het bewaren in ons weefsel. Maar naarmate de winter vordert wordt de voorraad kleiner en kleiner. Snotter.

Vitamine Zon

Dus ik ben aan het slikken geslagen. Vitamine zon. Flinke hoeveelheden. 3000 International Units per dag (75µg). Dat is meer dan de aanbevolen hoeveelheid, maar vitamine D wordt pas giftig bij absurd grote doses, en we beginnen er langzaam achter te komen dat de aanbevolen dosis gewoon te weinig is. Net genoeg om rachitis te voorkomen, maar niet genoeg voor optimale prestatie.

Helpt het? Ik geloof dat ik meer energie heb. Maarreh… uit eigen ervaring kan ik vermelden dat het ook weer geen wondermiddel is. Hatsjie!

D

No Comments :

Geef een reactie :

* Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.