Berichten

DDoS of druk? | Intertoys en de kadokaarten

Intertoys is failliet. En dus is het druk. Vooral met mensen die nog snel even hun kadobonnen in willen wisselen. Begrijpelijk. Ook begrijpelijk dat Intertoys dat liever niet in de winkel heeft. Maar… online kon het wel.

En toen kwam het nieuws naar buiten dat de website van Intertoys geDDoSt was, waardoor we onze kadokaarten niet in konden wisselen. Maar was het wel een DDoS?

Een DDoS is een aanval waarbij een grote hoeveelheid computers zich op een slachtoffer richt. Dat slachtoffer is daardoor niet meer bereikbaar. DDoS is “populair”, voor een luttel bedrag kunt u zo’n aanval huren.

En dat zou ook Intertoys overkomen zijn. Maar die conclusie is misschien iets te voorbarig. Want wat gebeurt er als een heleboel mensen tegelijkertijd hun kadobonnen willen inwisselen? Als de server daar niet op voorbereid is: Precies hetzelfde. Voor een DDoS aanval heb je niet altijd computers nodig.

In de wereld van de cybercrime bestaat wel eens de neiging ergens te snel een stickertje op te plakken. Hoewel Intertoys zelf naar buiten kwam met het DDoS verhaal leek een dag later de oorzaak toch te liggen in een gewone overbelaste lijn.

De cyberwereld staat helaas nog bol van te snelle conclusies.

No Comments :

Geef een reactie :

* Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.