Hieronder ziet u een aantal voorbeelden voor presentaties, workshops en trainingen. Natuurlijk kunnen we in overleg afwijken van onderstaande voorbeelden. Ik stem mijn presentaties altijd af op de wensen van de opdrachtgever en op wat het publiek nodig heeft.

IoT

De Aap en de Olifant: waar gaat het heen met het Internet of Things

In deze presentatie leg ik uit hoe het samengaan van twee werelden, IT en industrie, leidt tot een hybride vorm, die niet alleen kansen biedt maar ook heel veel risico’s met zich meebrengt.

IoT, de Internet of Things, is inherent onveilig. In deze presentatie leg ik uit waarom, en geef ik voorbeelden van aanvallen. Maar natuurlijk begin ik met een omschrijving wat IoT nou eigenlijk is. We sluiten af met een toekomstvisie waarin u zelf onderdeel uitmaakt van het internet. En zo heel ver weg is die mogelijkheid niet.

Geschikt voor: algemeen publiek, IT onderlegd publiek.

Talen: Nederlands, Engels.

hacker

Cyber security awareness sessie

In deze sessie, die uitstekend geschikt is voor leken, maken we een reis door de wereld van de cybercrime. We gaan van topcrimineel tot script-kiddie, en bekijken wat ze allemaal kunnen. En doen. In begrijpelijke taal leg ik een aantal technieken uit. We sluiten af met een aantal praktische tips om je security te verbeteren.

Deze presentatie wordt vaak aangevraagd bij de aftrap van een awareness- of security-improvement traject.

Talen: Nederlands, Engels.

Wat u kunt leren van cybercriminelen

Cybercriminelen zijn ondernemers die in een vijandige omgeving niet alleen het hoofd boven water houden, maar door continue nieuwe business opportunities te creƫren succesvol zaken blijven doen. Daar moeten lessen uit te leren zijn die ook toepasbaar zijn in eerlijke bedrijven. En dat is ook zo.

In deze presentatie onderzoeken we wat het precies is dat cybercriminelen zo succesvol maakt. Wat is hun aanpak, waar leggen ze de nadruk? Aan de hand van voorbeelden diepen we mogelijkheden uit om ook uw business succesvoller te maken. Maar dan binnen de grenzen van de wet.

Deze presentatie is bijvoorbeeld geschikt voor managers of voor inspiratie-sessies.

Talen: Nederlands, Engels.

young speaker

Presentatie-training

In mijn trainingen leg ik de nadruk op doen. We gaan met een kleine groep hard aan de slag, leren wat al werkt en wat we kunnen verbeteren. Hoe we elkaar feedback kunnen geven. Wat het verschil is tussen een gemiddelde presentatie en een presentatie waar mensen nog lang over napraten. Hoe goede slides eruit zien.

De trainingen zijn een halve dag, een dag, twee dagen of drie dagen. Afhankelijk van de lengte en de behoeftes van de deelnemers gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen.

Het startniveau van de cursisten blijkt in de praktijk niet ter zake te doen: iedereen heeft gebieden waar hij of zij nog kan bijleren. Ook een gemixte groep qua niveau is daardoor geen probleem.